Сайтът fcdunav.eu излезе с апел към феновете да спазват елементарни, но задължителни правила при влизането си на Градския стадион за утрешния мач между „Дунав“ и „Созопол“. Обръщението е провокирано от някои нередности при предишния двубой на русенския отбор срещу „Литекс 2“, когато се създаде впечатление, че новоизпечени и чевръсти спекуланти успяха да припечелят левчета покрай масовото стълпотворение пред Ученическия вход. Тогава, както писа „Утро“, някои граждани пък щурмуваха от немай-къде подстъпите към Градския през дупки в оградата откъм залата по тенис на маса. 
Купуването на билети се извършва само от касите. Не давайте пари на неоторизирани лица, особено без насрещен документ! Контрольорите на входа нямат право да ви искат и събират пари! Пазете фискалния бон до излизане от стадиона. При нужда се обръщайте към органите на МВР, съветва сайтът.
Сигнали за констатирани нарушения ще се приемат на [email protected]
Да добавим, че билетът ще е на приемливата за родния футбол цена от 3 лева, а не, както ще е например за мача от „В“ група между „Септември“ /Сф/ - ЦСКА, 10 лева! Когато един клуб като „Дунав“ няма зад гърба си генерален спонсор, неговите фенове могат да бъдат солиден спомоществовател с повече хора на трибуните и редовно купени пропуски. 
Информацията до обедните часове вчера бе, че предварителната продажба на билетите върви много добре. Явно, както се и очакваше, мачът е обект на засилен интерес.
Утре до 15 часа е времето, в което русенци могат да се подсигурят авансово с билети за дербито „Дунав“ - „Созопол“. Талоните се продават в магазините „ФАСТ маркет“ на „Петко Д. Петков“ 3 и „Плиска“ 94, както и в магазина „Биг Бойс“ на „Ангел Кънчев“ 23.