Голям изсъхнал клон падна върху главата на 71-годишния Ангел Иванов, докато седял на пейка в градинката на площад „Свобода“ миналата седмица. За щастие мъжът се отървал само с лека рана, но е силно обезпокоен какво е щяло да се случи, ако инцидентът не бе сполетял него, а някое малко дете. 
Мъжът седнал на пейката, за да разговаря с приятел, когато изведнъж клонът от дървото зад тях се отчупил и го ударил по главата. В първия момент Ангел дори не разбрал какво става и че е ранен, докато неговият приятел не видял кръвта по главата му. 71-годишният мъж се прибрал вкъщи, почистил раната, превързал се и отишъл при личната си лекарка, която го успокоила, че нараняването не е сериозно. 
Внимавайте, когато сядате под дърветата! Оглеждайте ги, апелира Ангел Иванов. 
Има издадено становище от ландшафтните архитекти относно дърветата, които са за подрязване, изрязване или премахване, като се работи поетапно, каза за „Утро“ зам.-кметът Наталия Кръстева и посочи, че в района от операта до магазин „Била“ вече са подрязани сухите клони, същото ще бъде направено и в другите участъци. Тя припомни, че в централната градска зона е забранено да влиза тежка габаритна техника и затова там се работи с вишки и специални резачки.