Преминаващият през Две могили автобус за Каран Върбовка не спира на паркинга на автогарата в градчето, алармира нашата читателка Дафина Малшева. Неяснотата пък създава неудобство както за гражданите, така и за служителите на информационното гише. 
Във вторник исках да хвана автобуса по линията Русе-Горско Абланово, който преминава през Две могили в 13:15, за да отида до Каран Върбовка и да си свърша работата. Чаках пет минути, но автобус не дойде, разказа нашата читателка. Тя отишла при служителката на автогарата, за да попита защо автобусът закъснява, а оттам й отговорили, че той не спира тук, а на главния път и й обяснили, че имат недоразумения с превозвача. Жената обаче е възмутена, тъй като никъде няма информационна табела, която да уведомява пътниците, че автобусът не спира на автогарата. Миналата година съм пътувала със същия автобус и не е имало проблеми. Гражданите не ги интересуват техните недоразумения. Това е загубено време и излишни ядове, коментира Малшева. 
Според закона за автомобилните превози междуселищните автобуси задължително се обслужват от официално обявените от общините автогари и автоспирки по съответните маршрути. Ангажиментът по организацията изцяло подлежи на взаимоотношенията между превозвачите и общината. 
Двете автобусни линии на „Искра груп“ не спират на автогарата от януари. Наистина няма табела, която да информира пътниците, като това е затруднение и за нас, казаха от автогарата в Две могили и допълниха, че само местните шофьори спират на автогарата, останалите неправомерно на гърба й.
Не можем да сложим ред на този превозвач, не влиза в автогарата, не иска да си плаща таксата от 2 лева. Водили сме дълга кореспонденция с областния управител и с кмета на Русе, тъй като е по транспортната схема на общината, давали сме го и на частен съдебен изпълнител, каза за „Утро“ кметът на Две могили Николай Христов. Проблемът на гражданите не е в информационната табела, а в това, че автобусният превозвач трябва да спазва разписанието и да си плаща таксите, допълни още той. 
Нямаме задължение по маршрутно разписание да спираме на автогарата в Две могили. Трябваше община Две могили да пресъгласува с община Русе маршрутното разписание и автогарата да бъде включена, казаха пък от русенската фирма превозвач „Искра груп“.