Картографията като начин за свързване на поколения и култури си е наумил да представи в поредния си международен проект румънският художник и куратор Дан Тудор Труйка, известен със своите неконвенционални идеи. CARTOGRAPHIC - the land of artists /“Картографията - страната на художниците“/ е названието на мащабната експозиция, която Труйка ще представи първо в Русе. Това ще стане в събота от 16 ч в Художествената галерия на „Борисова“ 39.
Изложбата ще представи творби на 44 художници от Румъния, България, Македония, Сърбия, Гърция, Италия, Франция и Швейцария. Те ще покажат 90 свои живописни платна, графики и скулптури, като идеята е представители на различни генерации, различни държави и различни артистични нагласи да намерят допирателните в съвременното изкуство и изведат обединяваща арт формула за общуване. 
Експозицията CARTOGRAPHIC - the land of artists се организира от TRUICART в партньорство с Община Русе и РХГ. В Русе тя ще остане до 31 август, след това ще бъде показана в Силистра, а оттам ще отпътува за столицата на Румъния Букурещ.