Огромният трафик по пътя Русе-Велико Търново да се облекчи чрез терминал за превоз на тежкотоварни автомобили чрез железопътни вагони. Тази идея представи директорът на поделението за товарни жп превози в Горна Оряховица Орлин Рангелов на областния управител Стефко Бурджиев на среща вчера. Бурджиев подкрепи идеята, като ще съдейства чрез написване на подкрепително писмо до транспортния министър за подпомагане на развитието на този вид превози. Средно на денонощие по пътя Русе-Велико Търново преминават около 2200 тежкотоварни автомобила от приблизително 7400 моторни превозни средства, коментира Бурджиев. 
Областният управител сподели идеята си за възстановяване на фериботната връзка между Русе и Гюргево, която обаче е срещнала трудности от румънска страна.
Рангелов пък подчерта, че сериозен проблем пред „БДЖ Товарни превози“ е липсата на работници, като апелира Бурджиев да издири бивши кадри на територията на областта. Той от своя страна се ангажира да се свърже с Бюрото по труда в Русе.
25% от обема на товарите на Поделение за товарни превози - Горна Оряховица са на територията на Русенска област, посочи Рангелов, като допълни, че „БДЖ - Товарни превози“ разполага с необходимата материална база, професионална подготовка, опит и международни контакти за извършване на качествени железопътни транспортни услуги.