Възрастна русенка даде 1000 лева на телефонни измамници по старата схема за пострадал роднина, но по щастлива случайност успя да спаси други 3000 лева.
Измамата се разиграла във вторник за времето от 10.30 до 14 часа. На домашния телефон на 70-годишна русенка се обадил мъж, който се представил за „д-р Иванов от русенска болница“. Той обяснил на жената, че дъщеря й е пострадала при пожар на климатик в офис на банка, постъпила е в болницата и се нуждае от операция, за която трябват 1000 лева. Уплашената майка повярвала и се съгласила да даде парите. „Докторът“ обяснил, че ще изпрати санитарката да вземе сумата. Около 11 часа на вратата на бабата позвънила жена на около 45 години с изрусена коса до раменете, но като видяла възрастната жена, разбрала, че е изпратена да й вземе последните пари, и си тръгнала под предлог, че е сбъркала адреса. След 10-15 минути обаче дошла друга жена на същата възраст, пак с руса коса, малко по-висока от първата, и взела хилядата лева.
„Докторът“ разбрал, че възрастната жена лесно се лъже и след половин час пак се обадил, като този път поискал още 3000 лева, защото операцията била сложна. Бабата казала, че парите й са в банка, а мнимият лекар успял да я уговори да отиде да ги изтегли, след което да му се обади. В 13.30 часа старицата отишла в централния офис на банката, където работела дъщеря й, и тогава видяла, че тя е жива и здрава. Веднага е подаден сигнал до Първо РПУ, но мобилният телефон на „д-р Иванов“ вече бил изключен.