Художествената галерия обяви новото издание на международното биенале „Изкуството на миниатюрата“, което на всеки две години събира минималистични творби на автори от страната и чужбина. Организатор е РХГ със съдействието на Община Русе, Дружество на художниците, Съюза на българските художници. Тазгодишното биенале ще премине под патронажа на кмета Пламен Стоилов. 
За тема на петото издание е избран слоганът „Пентименто. Умението да коригираш себе си“. В галерията очакват авторите да изпращат своите творби -  живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография с размери не по-големи от 110 квадратни сантиметра /а скулптурите не бива да са по-високи от 12 см и по-широки от 10 см/ до 30 октомври. Всеки автор може да участва с 5 работи. 
На 3 ноември ще заседава журито, а победителите ще бъдат обявени на 5 ноември, когато ще бъде подредена и изложба със селекция от изпратените работи. Ще бъде връчена една голяма награда на общината от 1000 лв., пет приза за живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография, както и награди на публиката, на СБХ, на културни институции и спонсори. 
Статутът на биеналето и подробна информация се намират на адрес www.ruseartgallery.tk.