Досегашният помощник-директор на Професионалната гимназия по механотехника Нина Димитрова е новият директор на училището. Постът бе освободен, след като дългогодишният директор Ненко Илиев се пенсионира. Тъй като училището е държавно, конкурсът бе обявен и проведен от Министерството на образованието и науката. На него са се явили двама кандидати, от които по-добре се е представила Нина Димитрова, която има 18 години стаж в това учебно заведение. 
Проведени са и конкурсите, които Регионалният инспекторат по образованието обяви за директори на четири общински училища и на средношколското общежитие. Заповедите за назначение на новите школски шефове вече са издадени, съобщи началникът на инспектората Димитър Райнов. 
От четирите училища едно е русенско - това е основното училище „Ангел Кънчев“. Там директор става официално Енчо Енчев, който досега изпълняваше длъжността, след като се пенсионира титулярката Нели Дечева. В основно училище „Васил Левски“ в Тръстеник, Ивановска община, конкурсът е спечелен от единствената явила се кандидатка Марияна Калинова. За директорското място на ОУ „Христо Ботев“ в ценовското село Караманово също е имало един кандидат - Дияна Борисова, която е работила в това училище, но сега се връща там от Бяла, където е преподавала в последно време. Гюнюл Мехмедова се казва новата директорка на основно училище „Св.св.Кирил и Методий“ в село Семерджиево. Тя се е справила най-добре с конкурса, в състезание с други двама кандидати. Мехмедова също е работила в училището, което вече оглавява, след това е преподавала в русенското „Йордан Йовков“. 
Средношколското общежитие вече има титулярен директор, съобщи Райнов. Това е Христина Петкова, която единствена е кандидатствала за вакантното място. Досега Петкова е работила като възпитател в общежитието, така че е наясно с проблемите, които й предстои да решава, каза Райнов.