72-годишен мъж намушка с кухненски нож в корема 42-годишен съсед при битова свада. Благодарение на незабавната реакция на екип от Спешна помощ и на хирурзи в болницата животът на Р.Ч. е спасен.
Инцидентът е станал в понеделник след 20 часа в едно от 3-етажните блокчета, бивша собственост на ТЕЦ-Изток. Живеещият на третия етаж 72-годишен Е.М. усилил докрай народната музика, която звучала от телевизора, и блокът започнал да кънти.    
В това време съседът му от втория етаж Р.Ч. правел ремонт на банята на комшийката в другия апартамент на третия етаж. Малкото помещение започнало да се тресе от силната музика и Р.Ч. не издържал на тормоза. Той излязал от жилището на съседката и позвънил на вратата на Е.М. Щом видял съседа си, дядото, който обичал да слуша силна музика, викнал на жена си: „Дай ми ножа“. Женицата изпълнила командата, за да не яде бой, и след като хванал дръжката, старецът забил острието в корема на Р.Ч. Мъжът се превил от болка, свлякъл се на мозайката, а от стомаха му бликнала кръв. 
Синът на пострадалия  се обадил на тел.112 в 20.20 часа. На място пристигнали екип на Спешна помощ и униформени от Второ РПУ. Р.Ч. е откаран в болницата, където прегледът показал, че за щастие не е засегнат важен вътрешен орган. Пациентът е опериран незабавно, вчера той е бил контактен. Старецът е задържан в полицията. 
Комшията е кибритлия и не дава дума да му се каже за силната музика, която постоянно пуска от телевизора си, казаха вчера пред „Утро“ негови съседи. Той слушал изключително народна музика, но я усилвал докрай и дори отварял прозореца на хола си, за да се чува и в квартала. Съпругата му не смеела да му направи забележка, защото веднага била шамаросвана и от този тормоз стигнала до лечение в Психодиспансера.
В момента се очаква информация дали Е.М. се води на отчет в Психото, след което ще се реши дали срещу него ще се образува дело за предумишлен опит за убийство, или ще бъде изпратен на лечение.