Шефът на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов потвърди вчера пред „Утро“: „Зрителите на съботния мач „Дунав“-“Созопол“ ще влизат вече на Градския стадион и през централния вход до залата по тенис на маса!“.
Тази спешна мярка бе задействана заради стълпотворението на фенове половин час преди предишния двубой на русенските футболисти срещу „Литекс 2“.
„Екипи на „Паркстрой“ почистват от храсти пространството от двете страни на алеята. Работим и по изграждането на портала. Надявам се, че той ще бъде готов до петък“, обясни Богданов.
А любителите на футбола в Русе почнаха да се подсигуряват предвидливо с пуснатите в продажба вече билети за мача с лидера „Созопол“ от касите на магазините „ФАСТ маркет“ на ул. „Петко Д. Петков“ 3 и ул. „Плиска“ 94. 
„Още в понеделник си купих билет. Информацията от касите бе, че идват хора, които вземат по 3-4 талона“, каза пред „Утро“ авторът във фенския сайт fcdunav.eu Деян Йорданов.
По всичко личи, че футболната атмосфера е приповдигната след хубавия старт на „Дунав“ в първенството на „Б“ група. Отборът вече има 7 точки от 3 мача, като пропусна да събере пълен актив с несправедливото реми от 1:1 срещу „Нефтохимик“ в Бургас.
Идният мач тази събота от 18 часа пък е възлов - при победа у дома срещу временния водач „Созопол“ русенският отбор ще се изкачи на върха.