Българският боксьор Айрин Исметов бе дисквалифициран в първия си мач на европейското първенство в кат. до 64 кг срещу вицешампиона от Минск 2013 Димитри Галагот от Молдова.

7 секунди преди финалния гонг на мача от втория кръг българинът получи третото си предупреждение от финландския рефер на срещата и трябваше да преглътне горчивия хап. Преди това Исметов бе официално предупреден на два пъти за нечиста игра във втория рунд, което автоматично намаляваше шансовете му срещу молдовеца, макар нашият да положи доста усилия и да не се остави на по-високия и по-именит от него съперник.

Коментарите за дисквалификацията бяха на двата полюса. "Щом му даде 3 предупреждения, нямаше как", заяви главният треньор на нашите Михаил Таков. Според някои български съдии пък забележките на арбитъра са били пресилени и Айрин незаслужено е бил отстранен.

"Направо не ми се говори", едва успя да каже Исметов, преди да се прибере в съблекалнята. Още на ринга той направи дълбок поклон пред публиката в "Арена Самоков", която го подкрепяше, а после дълго обикаля разплакан около ринга.