Три специални награди за най-добро представяне и цялостна програма донесоха русенски участници в 11-ия юбилеен национален събор на българското народно творчество. Това съобщи Мануела Симеонова, ръководител на регионалния културно-информационен център, която беше в Копривщица заедно със самодейците от цялата област. 
Журито с председател проф.Елена Кутева е присъдило специалните призове на читалищата „Св.св.Кирил и Методий“ в кв.Средна кула, „Просвета“ в кв.Долапите и „Отец Паисий“ от село Мечка. 
13 плакета с логото на събора получиха други индивидуални и колективни участници от Русенска област. С награди от Копривщица се завърнаха гъдуларят Иван Жеков от Русе, коледарската група и групата за обичаи от Средна кула, женската фолклорна група и разказвачките Снежана Атанасова и Мариана Петкова от Долапите. Плакети получиха също ученикът от Училището по изкуствата Диян Иванов, гъдуларят от Хотанца Янко Янков, група „Хърцойки“ от Бяла, певческата група „Писански гласове“, фолклорната група „Росна китка“ от Ценово. Сред наградените са също и мъжките коледарски групи от Пиперково и Мечка, както и певиците от женската група към читалището в село Новград.