Три от най-използваните подлези по бул. „България“ - до спирка „Верила“, срещу бул. „Гоце Делчев“ и пред училище „Алеко Константинов“, ще бъдат основно обновени, като по тях се работи вече втора седмица. Ремонтът предвижда да се осигури достъпна среда за преминаване на хора с увреждания и майки с колички. Ще бъдат изградени платформи за инвалиди от двете страни, стълбища и асансьор. В ремонта е включено също ново LED осветление, шпакловане и боядисване на стени, подмяна на настилки. Ще има нова канализация и ще бъде ремонтирана отводнителната система. 
Хората от „Дружба 2“ отдавна чакат ремонта на подлезите, които през последните години се превърнаха в обществени тоалетни и свърталища на проститутки. Затова не ги ползват и пресичат натоварения булевард с риск за живота и здравето си, като там често се случват инциденти. 
Обновяването на трите подлеза е част от мащабния транспортен проект на общината, а целта е да се създадат условия за безопасното преминаване на пешеходците и велосипедистите по бул. „България“. 
Освен това е предвидено да се ремонтира и пасарелката над жп линията до Централна гара, като тя ще бъде покрита с поликарбонатна конструкция.