Отборът на „Хасково“ хвърли втора ръкавица към „Дунав 8806“ и другите отбори в женското баскетболно първенство. След като подписа договор с американката Джазмин Пъркинс, ръководството на клуба обяви, че ще ангажира и нейната сънародничка Шаунис Уилсън. Според изпълнителния директор на БК „Хасково“ Станислава Станкова новата чужденка с прозвището Пепър /измислено от баба й/ „дава всичко от себе си, за да стане възможно най-добрия състезател“. 
Родената в Пенсилвания баскетболистка била висока 198 сантиметра. Любимият номер на екипа й бил 40. Уилсън играла за университета на Маями с принос от 11 точки и 8,5 борби средно на мач. Девойката учела криминология, Благодарение на нейното силно участие отборът й победил за първи път тима на „Дюк“. 
Тази сълзлива визитка, която трябва да трогне всяка коравосърдечна душа, идва на фона с новия „грандиозен успех“ на българския баскетбол. „Подвигът“ този път бе на националния отбор с девойки до 18 години, който се класира 15-и на европейското в дивизия „Б“ или „само“ на 31-о място в общото класиране. Българките оставиха зад себе си Швейцария, Исландия, Ейре, Кипър, Албания.
И понеже ни упрекват, че се взираме прекалено много в чужденците и говорим как родните ни школи умират, ще се ограничим с още една суха статистика.
Държавите в Европа са общо 50. Някои от тях не участваха в европейските първенства през това лято. Младежите ни до 20 години се класираха на последното 20-о място в дивизия „А“, а юношите до 18 години заеха предпоследната позиция в група „Б“. 
Кадетите, които домакинстват тези дни на европейско в София, ще играят за разпределение на местата от 9-о до 16-о.