„Нефтохимик“ и „Дунав“ завършиха 1:1 в дербито от 3-ия кръг на първенството в „Б“ група. Дунавци бяха на минутка и нещо от заслужена победа в Бургас, но Фортуна им обърна гръб в инфарктната, заключителна част на дуела. 
Отборът поведе в 48-а минута с изстрел на Ивайло Раденцов, който посече вратаря на домакините Йордан Господинов с торпедо в горния десен ъгъл. Интересното е, че Ивайло нанесе топовния шут с по-слабия си десен крак. Домакините изравниха на магия в 89-а минута. Русенската отбрана не се подреди добре при изпълнението на корнер и непокритият Димитър Георгиев фиксира крайното 1:1.
Ремито на стадион „Лазур“ може да се счита за стратегически важна стъпка предвид амбициите на „Нефтохимик“ да се разпорежда с първостепенна роля в първенството на „Б“ група. „Дунав“ обаче спокойно можеше да си тръгне и с трите точки. „Небесносините“ бяха по-добрият отбор и изпуснаха доста положения пред рамката на бившия национал Господинов. Домакините, които гърмяха през седмицата с шумна агитация за повече бургаски зрители на стадиона, се измъкнаха с равенство пред около 800 зрители. Те имаха и шанс, че съдията Волен Чинков изгони в 72-а минута с втори жълт картон халфа на „Дунав“ Николай Колев.  

Ако още се колебаете - ето такива изпълнения има на мачовете на Дунав, така че срещу само 3 лева ще можете да гледате една нелоша футболна продукция :) .Билетите за нея са вече в продажба в магазините на Фастмаркет - на ул. Петко Д. Петков 3 и ул. Плиска 94 (срещу Париж) с работно време до 22:00, а от утре и в магазини Big Boys на ул. Ангел Кънчев 23. Побързайте да ги закупите, защото както се показа от първия мач на Дунав, желаещите да гледат мачовете на отбора не са малко. В същото време можете да разгледате и друга атрактивна опция - абонаментни карти: http://www.fcdunav.eu/abonament-2015/.Казваме всичко това, защото Дунав разчита на Вас и играе заради Вас. Очакваме Ви! :)

Posted by FC Dunav Ruse on 10 август 2015 г.


Сега пред „Дунав“ и феновете на футбола в Русе се задава ново предизвикателство с домакински мач на 15 август от 18 часа срещу „Созопол“. Двубоят ще е със заряда на дерби, защото отборът на гостите води колоната в „Б“ група с 9 точки от 3 мача! Този двубой ще е пряк дуел за сваляне на „морските“ от върха и за утвърждаване на „Дунав“ като основен играч в битката за първото място. Русенци ще имат важно предимство и с най-важния си състезател - публиката! На мача с „Литекс 2“ трибуните на Градския стадион посрещнаха 5000 гласовити зрители. Срещу „Созопол“ със сигурност ще са доста повече.     
„Нефтохимик“: Господинов, Кижев, Жеков, Хаджиев, Баев, Мечев, Дрянов, Андонов, Василев, Цачев, Георгиев.
„Дунав“: Луков, Парнаров, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Лозев /Читаков/, Раденцов /Патев/, Будинов, Колев, Ненов /Петков/.