42 929 лева е разликата в цените между най-евтината и най-скъпата оферта за надзор на предстоящия ремонт на моста над река Бели Лом край Писанец по пътя Русе-Разград. Това стана ясно при отварянето на десетте предложения в Агенция „Пътна инфраструктура“. 
Най-ниска оферта от 45 900 лв. е предложила софийската „Трансконсулт БГ“, която е специализирана в архитектурни и инженерни дейности и технически консултации. 88 829 лева пък е най-високата цена, която е оферирана от варненската фирма „Три Ес“ с управител Веселин Попов. 
Някои от кандидатите имат еднакви ценови предложения - софийската „Пътконсулт 2000“ и варненската „Инжконсултпроект“, които също се занимават с архитектурни и инженерни дейности, са подали оферти за 79 500 лв. Съвпадение в цените има и при софийската „Геоексперт България“ и аксаковската „Трафик холдинг“, които предлагат 69 000 лв. Между тези две ценови предложения попада офертата от 73 417 лв. на софийската „Пътинвест-Инженеринг“. Габровската „Консулт инженерингс“ пък е дала цена 64 000 лв., а пловдивската „Пловдивинвест“ - 60 000 лв. Сред по-ниските ценови оферти е и тази на Обединение „Рубикон-ЕН АР1 1“, което включва варненската „Рубикон инженеринг“ с управител Севдалин Вълнаров и хасковската „ЕН АР консулт“. Тя предлага 55 560 лв. Всички цени са без ДДС.
Съоръжението е в лошо състояние, установени са редица проблеми и се налагат ремонтни дейности за 5 млн. лева, като предстои да се разбере и кой от шестимата кандидати за самия ремонт на Писанския мост ще бъде класиран на първо място. 
Прогнозната стойност по поръчката за строителен надзор за ремонта на моста е 125 000 лева без ДДС, а крайният срок за изпълнение е 11 месеца или 330 дни.