Отмъкване на каквото очите му видят от къща в Червен донесе пета присъда на рецидивист. 
Последно той бил осъден през 2011 година на 2 години затвор. Още през септември 2014 година обаче се върнал към старите си навици. 
След като останал без пари, рецидивистът намислил да окраде къща в Червен, в която бил работил преди време. Плюс за него бил фактът, че познавал добре разположението на стаите и вещите, които стопаните държат в дома си.
На 15 срещу 16 септември престъпникът реализирал намисленото. Разкачил с ръце оградата на имота, разбил патрона на вратата и започнал да се разхожда из къщата като у дома си. Тръгнал да набелязва по-скъпи вещи. Така се сдобил с тоалетно казанче, ренде с аксесоари, пасатор, тава, тиган, мотофреза, косачка, трион, пръскачка, водна помпа и инструменти. Снабдил се дори с алкохолни запаси - свил по една бутилка узо, водка и уиски. Не след дълго обаче бил разкрит от полицията. 
Пред съда престъпникът призна за кражбата на вещите на обща стойност от 657 лева. С това си осигури и намалена присъда - вместо 4 години в затвора ще лежи 2 години и 8 месеца. Наказанието вече е влязло в сила.