От днес до 16 август включително потребителите на „Топлофикация Русе“ в целия град ще останат без топла вода заради планирани ремонтни и строително-монтажни дейности. Временното прекъсване на топлоснабдяването ще продължи още по-дълго в жк „Изток“ - до 23 август включително. 
Създадена е организация ремонтните дейности да приключат във възможно най-кратки срокове, уверяват от дружеството. Допълнителна информация може да се получи на денонощния телефонен номер на диспечерската служба (082) 841 905.
„Топлофикация Русе“ вече два пъти отлага извършването на редовните годишни профилактики на топлопреносната мрежа и топлоизточника. Първите три намерения бяха обявени за ранната пролет заради очакваното изчерпване на нормативно определената квота за производство на високоефективна енергия, но се оказа, че за толкова ранна дата няма законови основания. После дружеството обяви прекъсване на топлоснабдяването за второта половина на юни, но и то се отложи, тъй като проблемът с изчерпаната квота за миналия вече ценови период (до 30 юни 2015 г.) бе разрешен.