Поредна измама е извършена в Русе с името на търговската верига „Зора“.
В четвъртък между 15 и 16 часа 89-годишна русенка провела няколко разговора по домашния се телефон с непознат, който се представил за управител на магазин „Зора“. При първото обаждане мъжът обяснил, че внукът й е поръчал пет климатика, които са пристигнали и трябва да се дадат 1000 лева капаро, за да бъдат запазени.
В началото бабата казала да не я занимават и да търсят директно внука, но след 10 минути мнимият управител пак се обадил и казал, че внукът е извън града и ще се върне чак вечерта, а парите трябва да се внесат до 17 часа. Тогава старицата се съгласила да даде 1000 лева. В дома й пристигнал непознат мъж на около 45 години, висок 175 см, с черна къса коса, облечен с тъмна тениска и сини дънки, представил се за работник в „Зора“ и взел парите. По-късно бабата се обадила на дъщеря си и разбрала, че си е дала спестяванията на престъпници.
„Зора“ вече няколко пъти бе замесвана в подобни измами. По този повод търговската верига разпространи официално съобщение, в което призова по никакъв повод да не се дават пари на представящи се за нейни служители извън магазина, а при подобни искания да се търси тел.112.