Челен удар между русенски микробус „Мерцедес“ и „Фолксваген Пасат“ с немска регистрация на Мойсев баир по чудо се размина само с двама ранени. 
Около 13 часа пътуващ към Русе микробус изненадващо навлязъл малко преди ляв завой в третата лента, която е за движещите се към Бяла. В същото време от завоя излязъл лекият автомобил, който се оказал с преграден път. Двамата шофьори направили отчаян опит да избегнат удара, но времето за реакция било прекалено малко. 
След сблъсъка фолксвагенът се завъртял на 90 градуса и задницата му влязла в банкета. Микробусът спрял до него, но 28-годишният му водач останал затиснат зад волана и се наложило кабината да бъде рязана, за да го извадят, след което е закаран в болницата с контузия на лявата ръка и драскотини по тялото. След преглед е освободен на домашно лечение. 25-годишният шофьор на фолксвагена от Борово също е превозен в Спешно отделение със счупен глезен на десния крак и е настанен на лечение в ортопедия.
Докато чакаха да го извадят от микробуса, шофьорът каза, че ТИР го засякъл по баира и той свил вляво, за да избегне удара, но аз не му вярвам. Той просто е предприел тройно изпреварване и е навлязъл в насрещното движение, каза пред „Утро“ братът на водача на колата. По думите му момчето работи в Германия и в момента е на гости на родителите си в Борово.
На същото място точно преди месец по идентичен начин карано от 23-годишен младеж БМВ се вряза в „Пежо“ при тройно изпреварване и в последвалия жесток удар загина 64-годишният баща на шофьора на пежото.