Футболистите на „Дунав“ ще тръгнат утре в 8 часа към Бургас, където ще играят мач от третия кръг за първенство на „Б“ група срещу местния „Нефтохимик“. След пристигането си до морето отборът ще бъде настанен в база, в която момчетата ще отдъхнат преди двубоя на стадион „Лазур“ от 20 часа.
„Имам впечатления от формата на „Нефтохимик“, тъй като гледах мача на бургазлии срещу „Добруджа“ в Добрич. Не са кой знае какво, но в никакъв случай не са лош отбор“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Според него, ако „Дунав“ покаже какво може, ще се прибере най-малко с точка. Той благодари на феновете от Русе, които ще си направят труда да пътуват след отбора и да го подкрепят на „Лазур“. 
В Бургас пък разглеждат мача като едва ли не възлов двубой от евротурнирите. Местно радио бълва през час възторжен призив за важността на мача и надъхва бургазлии да тръгнат масово към стадиона. Клипът под мотото „Да си върнем традициите“ бе качен и в Ютюб. Гръмко и с патос се цитират фирмите, които помагат финансово на „Нефтохимик“.  
Допълнителната пропаганда в местните сайтове пък е „голямата“ новина, че самият кмет на Бургас Димитър Николов щял да заеме място на трибуните.   
В другите мачове от кръга: „Спартак“ (Плевен)-“Септември“ (Симитли), „Лудогорец 2“-“Верея“ (Стара Загора), „Литекс 2“-“Пирин“ (Разлог), „Созопол“- „Добруджа“, „Поморие“-“Локомотив“ (Мз), „Ботев“ (Гълъбово)-“Банско“ и „Локомотив“ (ГО)-“Оборище“ (Панагюрище).