Непознатият за широката футболна общественост Волен Чинков ще бъде главен съдия на неделното дерби в Бургас между „Нефтохимик“ и „Дунав“. Той е от София, а името му фигурира под 22 в ранглистата на елитните арбитри за този сезон. Негови помощници ще са Мартин Никифоров и Петър Рангелов. 
Чинков е един от тримата нови съдии, които получиха право да ръководят мачове от „А“ група през кампания 2015/2016 година. Другите двама са Петър Доровски и Боян Славков.
Освен във футбола главният рефер е известен и в автомобилния бранш. Той е пиар в „Мото-Пфое“ и отговаря за имиджа на „Волво“, „Ленд Роувър“ и „Ягуар“, а през 2013 година бе избран на пиар на годината.
Сайтът на „Нефтохимик“ пък информира, че сред зрителите на мача ще е бургаският кмет Димитър Николов. Николов щял да седне на трибуните като фен, закупил сам абонаментната си карта.
Халфът на „Дунав“ Георги Чакъров записа вчера първа тренировка. Ако здравословното му състояние е добро, той ще бъде включен в групата, но в никакъв случай няма да е сред стартовите 11 играчи.