Екологичният графити-маршрут „Зелени калкани“ в събота стига до Русе. В двора на професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ в 10.30 ч ще се проведе екоработилница, по време на която деца и младежи ще бъдат запознати с морския орел, къдроглавия пеликан и други малко познати птици, които обитават поречието на Дунав. След това участниците в работилницата ще изработват птици от конци. 
Добре е тези, които проявяват интерес, да се запишат предварително, напомнят организаторите от фондация „За Оборище“ и партньорите от Българското дружество за защита на птиците и сдружението за дива природа „Балкани“. Предварителната регистрация може да се прави на адрес [email protected]
Кампанията „Зелени калкани“ започна на 20 юли в  София, когато художници от сдружението 140 ideas изрисуваха стената на столично училище със сюжет, посветен на дивата природа и мястото на човека в нея. Екоакцията се провежда също и във Враца, Бургас, Благоевград и Русе. И в петте града по една училищна стена се превръща в платно за природозащитни графити.
Вчера вече беше опъната лентата покрай калкана на строителната гимназия, където започва рисуването на екостенописа.