Областният управител на Разград Петър Василев отпътува преди малко с реаномобил на разградската болница за УМБАЛСМ "Пирогов". Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Керчев.

Състоянието му е стабилизирано,

тази сутрин е направен скенер на главата, гръдния кош и коремната кухина и е преценено, че може да бъде транспортиран за по-високо ниво на компетентна помощ, обясни д-р Керчев.

По думите му, той ще бъде откаран в "Пирогов" най-вече за оказване на ортопедична помощ, тъй като най-тежко са пострадали двете му подбедрици, които са с открити замърсени фрактури. Заедно с Василев е отпътувал и началникът на интензивното отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев.

Областният управител на Разград Петър Василев катастрофира тежко в 1,15 ч. през нощта на 5 август.

Той е пътувал сам със служебния автомобил от село Самуил към село Хърсово, като инцидентът е станал на равен пътен участък, последван от десен завой.

Василев не е успял да овладее автомобила, навлязъл в гората край пътя и се блъснал в дърво. От жестокия удар дървото е паднало. Мъжът е шофирал без предпазен колан и с 3 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Апелативната прокуратура.