Цветан Василев подпали с финансов скандал и Сърбия. Скандалния банкер пак е отказал да плати дълговете на завода си за стъкло в Парачин в западната ни съседка. Макар само преди седмица да бе обявено, че противоречивият банкер, както вече го наричат там, ще си покрие "вересиите" за газ и ток с пари от чужбина, това не се случи."Кризата с дълговете на завода за стъкло в Парачин продължава и компанията най-вероятно ще фалира", пише днес сръбският вестник "Блиц". Според изданието във вторник е бил последният ден, в който е трябвало да бъдат платени дълговете за газ и ток, но средствата от чужбина не са пристигнали. 
Съгласно договора тогава трябваше да бъде направена първата транзакция, в противен случай ще последва безопасно гасене на пещите и спиране на електричеството и доставките на газ. 

„Няма информации от ръководството за плащане на дълга. Ситуацията е критична. Вчера ни казаха, че обстановката е изключително тежка", заявил председателят на Самостоятелния синдикат Живоин Матеич. 

Кризата в завода, зорко следена от сръбските медии, започна в началото на годината, след като „Сърбиягаз" блокира сметките на компанията. 

Вестникът коментира, че заводът е собственост на скандалния български бизнесмен Цветан Василев, който го купи през 2012 г. за 35 млн. евро. Президентът на страната Томислав Николич присъстваше на откриването на нова линия за производство на стъкло.