Младата русенска състезателка Александра Пенчева спечели сребърен медал на балканското първенство по конен спорт в Истанбул. Александра завоюва отличието в групата на децата до 14 години. Изгряващата звезда на „Кентавър“ /Русе/ записа сериозния успех като участничка в изключително атрактивната, сложна и непредсказуема от гледна точка с поведението на конете дисциплина обездка. Александра се състезава с кон Вранглер, а неин треньор е опитният майстор Илиян Искъров. 
„Ценим високо вицешампионската титла на Александра, защото бе спечелена при голяма конкуренция и при дебютното й участие в тази възрастова група. Резултатът й в Истанбул е гордост за целия екип на „Кентавър“. Това отличие означава, че вървим във вярната посока при обучението на младите кадри“, заявиха за „Утро“ от ръководството на русенския клуб. 
Особено щастлива от успеха на Александра бе известната в близкото минало волейболистка на „Дунав“ Милка Трифонова. Трифонова е един от спонсорите на клуба и дава мило и драго за развитието на младите състезатели от „Кентавър“.