Виждате ли двамата капитани на снимката от мача „Лудогорец 2“ и „Дунав“ в Разград? Общото между двамата е, че и двамата са от Русе, и двамата са тръгнали по футболния път от терените на дунавската школа. И ако за Диян Димов знаем всичко, да ви разкажем сега и за Венцислав Керчев, който изведе разградския тим с лента на ръката.
Венци е роден в Русе на 2 юни 1997 година. Започва да тренира футбол в школата на „Дунав“ при треньора Димитър Тотев.
„Талантливо и трудолюбиво момче! При мене играеше като полузащитник. Когато отиде в Разград, го преквалифицираха като защитник. Откога играе за „Лудогорец“? Трябва да има 3-4 години“, разказва Тотев пред „Утро“.
Всъщност, капитанската лента е неизменна част от екипировката на Керчев. Той е първият сред равните в „Лудогорец“ в отбора до 17 години, през последния сезон вдига купата в държавното първенство за футболисти до 19 години, а вече е капитан и на втория по сила разградски отбор. След края на шампионата за юноши до 19 години е определен за най-добър защитник в България.
Русенецът е титуляр в почти всички национални гарнитури - първо в състава с играчи до 17 години, а сега е част от селекцията на Светослав Тодоров в отбора с момчета до 19 години. Ако върви по същия начин, след време може да е и с лентата на националния мъжки отбор.
Казват, че Венци често се връща в Русе, където живее семейството му. И макар да ревнуваме малко, че не е част от отбора на „Дунав“, поне вече знаем кой е русенският капитан на „Лудогорец“.