Най-добрият български тенисист Григор Димитров и американецът Марди Фиш стартираха с драматична победа участието си на в турнира на двойки на твърди кортове във Вашингтон. Двамата надвиха трудно канадеца Вашек Поспишил и американеца Джак Сок с 6:7(2), 7:6(5), 10-8.

Гришо и Фиш играха равностойно срещу шампионите от Уимбълдън през 2014 година, но в тайбрека на първия сет отстъпиха с 2:7 точки. Във втората част българинът и американецът отразиха две точки за спечелване на срещата от съперниците им и направиха пробив за 5:5 гейма, след което стигнаха до тайбрек, който спечелиха с със 7:5 точки.

В шампионския тайбрек Григор Димитров и Марди Фиш си подсигуриха аванс от 5:2 точки, но бързо го пропиляха и резултатът бе изравнен при 8:8. Българинът и американецът обаче се добраха до първата си точка за спечелване на мача и веднаха се възползваха от това, за да приключат двубоя при 10:8 точки в своя полза. 

На четвъртфиналите българско-американският дует ще играе срещу третите в схемата Рохан Бопана (Индия) и Флорин Мерхеа (Румъния), които се наложиха над Анди Мъри (Великобритания) и Даниел Нестор (Канада) след 2:6, 6:1, 10:3.

На сингъл Димитров започва директно от втори кръг, като негов съперник ще е киоърецът Маркос Багдатис или аржентинецът Гуидо Пея.