Асфалтовата база на затъналото „Истър инженеринг“ ООД вече е в ръцете на нов собственик, след като бе продадена от частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов.
С получените средства са погасени над половин милион дългове основно към НАП, както и задължения към общинския бюджет и кредиторите. 
По неофициална информация новият собственик на базата е „Пътинженеринг“ - собственик на 50% от „Истър“. Равен дял в дружеството има и Община Русе, която опита, но не успя да излезе от затъналата фирма.
В периода 2007-2010 година „Истър“ беше на печалба, след което започна срив. Огромните задължения и загуби на дружеството станаха причина за коментари, че то умишлено се източва като се цели неговото затриване. 
Преди 2 месеца бившият управител на фирмата за строителни и ремонтни дейности Валери Матеев бе осъден за това, че не поискал обявяване на несъстоятелност на „Истър“, въпреки невъзможността му да си покрива задълженията. Съдебно-счетоводна експертиза показала, че още от 2011 година пътната фирма била във финансова криза поради свръхзадлъжнялост, а от края на 2012-та е изпаднала в тежка финансова криза, тоест във фактически фалит. Съдът сметна експертните изводи за несъмнени и посочи, че мениджърът бездействал въпреки ясното разбиране, че дружеството няма пари и няма как да си погасява задълженията. Матеев бе освободен от  наказателна отговорност, но трябва да плати 1000 лева глоба. Решението може да се обжалва.
Матеев бе представляващ и управляващ дружеството от 24 август 2008 до 16 май 2014 година. Справка в Търговския регистър показва, че към момента „Истър“ се управлява от Игнат Игнатов.