22-годишният Емил К., който опита да оправи връзката със своята приятелка, като помоли за услуга трети човек, вече се сдоби с присъдата. Младежът стана клиент на прокуратурата за това, че на 7 май 2014 година се вбесил заради отказаното съдействие и решил да си отмъсти на неразбиращата го приятелка. Така Емил се сдоби с четири обвинения - че по хулигански причини й е ударил няколко шамара, отмъкнал й айфона със сила, защото отказала да се обади на любимата му, държал се непристойно и наритал демонстративно колата й.
В резултат от екшъна момичето се оказало с кръвонасядания и отоци, счупен нос и счупен зъб. Пежото й пък било с окривен ляв калник и задна врата и изкъртен ляв мигач.
За престъпленията Емил бе с мярка за неотклонение „подписка“, но тъй като няколко месеца не можел да бъде открит, била издадена заповед за задържането му. И в крайна сметка на 3 февруари бе намерен и вкаран в ареста. Седмица по-късно младежът бе пуснат под парична гаранция. А повече от година след хулиганската разправия той се сдоби и с окончателна присъда.
Емил направи пълни самопризнания и предпочете заедно с тримата си адвокати да се разбере с прокуратурата какво наказание да изтърпи. Така набързо той се сдоби с 2 години и 11 месеца условно с 5 години изпитателен срок.