Просторни стаи, легла с цветни чаршафи, чисто нови тапети и шкафчета и гардероби, ремонтирани и освежени големи бани. Това представляват стаите, в които от днес започват да се настаняват представители на третата възраст. В това - център за настаняване от семеен тип на стари хора, е превърната една част от бившата резиденция на властта в лесопарка „Липник“.
Всъщност, центровете са два - един за възрастни хора и друг за възрастни с физически увреждания, обясни Теодор Димитров, един от тримата съсобственици на фирма „Тива ком“, която преди година купи резиденцията. В ремонта и обновяването досега са вложени над 350 000 лева, като сградата има готовност да посрещне и настани до 25 души. Месечната такса, която ще заплаща всеки, е 1200 лева. Има възможност хората да се настаняват по двойки, семейно или самостоятелно, обясни Димитров. За храненето е организиран кетъринг, но който от обитателите на дома иска, ще може да ползва кухненските помещения.
Първите трима от новата общност на третата възраст ще се настанят днес, това са три жени от Русе на малко над 70 години, обясни Теодор Димитров.
За тях и за следващите обитатели на дома се грижат денонощно медицински сестри, санитари. Разполагаме също с психолог и социален работник, каза Даниела Константинова, която е управител на центровете. 
Това е първият частен център за настаняване от семеен тип, обясни Димитров, като подчерта, че за този проект е от изключително значение да създаде семейна и приятелска атмосфера. Нашата цел е когато след време близките на нашите резиденти дойдат тук и поканят своите възрастни роднини да им гостуват в дома, обитателите на „Липник“ да откажат - защото тук ще се чувстват по-комфортно и сред приятели, каза Димитров. 
Заместник-кметът Иван Григоров поздрави собствениците на фирма „Тива ком“ Теодор Димитров, Иван Иванов и Валентин Илиев и пожела успешна работа на новото частно социално заведение. Добри пожелания отправи и председателят на Общинския съвет в Русе Васил Пенчев, а Русенският митрополит Наум заедно със свещеници отслужи водосвет и благослови центъра.