Кабели за няколко хиляди лева са откраднати от ремонтирания с европейски милиони булевард „Тутракан“, съобщиха от „Комунални дейности“. Пострадало е уличното осветление в отсечката от малката уличка „Марица“ до Захарната фабрика. Така около километър от трасето на открития само преди месец и половина булевард е останало без осветление.  
Това не е първата подобна кражба. Преди три месеца изчезнаха кабелите от моста на ЛВЗ до същата улица „Марица“,  а преди месец изчезнаха 200 метра проводници от булевард „Придунавски“ в района на хотелски комплекс „Рига“. Други 100 метра са откраднати до къщата-музей „Баба Тонка“. Всички посегателства се разследват от полицията, засега без резултат.
Друго перо, което източва пари от бюджета, които биха могли да се ползват за култура, спорт, озеленяване или социални дейности, е вандализмът. Едно от забавленията на пийнали или надрусани младежи е да чупят осветителните тела в градските паркове, а само едно от тях струва около 100 лева.
„За пореден път призоваваме гражданите да са нетърпими към вандалските прояви и да подават сигнали, ако забележат нередности в града и населените места. Почти невъзможно е Община Русе да контролира тези процеси, затова разчитаме и вярваме на подобряването на самосъзнанието на русенци, които да успеят да съхранят и запазят родния си град чист и подреден като истински европейци“, се казва в разпространения от общинската управа призив.