„Мисията невъзможна: Престъпна нация“ - това е тазседмичната премиера в Синема Сити. Най-запалените русенски киномани вече имаха възможност да видят предпремиерата на филма, а сега всички ще могат да затаят дъх с новите приключения на Итън Хоук.
Уникалното в случая е, че в четвъртък, сачо седмица след световната премиера на лентата, Том Круз обяви, че започва работа по шестата част от поредицата „Мисията невъзможна“.
„Сега започваме работа над него. По всяка вероятност снимките на филма ще стартират следващото лято“, заяви Том Круз в интервю за телевизионната програма „Дейли шоу“, отговаряйки на въпрос на водещия Джон Стюарт за евентуално продължение на екшъна.
Актьорът не даде друга информация за „Мисията невъзможна 6“, но самият факт, че по нея се работи, е достатъчно наелектризиращ.
„Мисията невъзможна“ е един от най-печелившите проекти на „Парамаунт пикчърс“. Четирите досегашни филма от поредицата са донесли на създателите си приходи в размер на над 2 милиарда долара. Солидна сума към тях ще добави „Мисията невъзможна: Престъпна нация“.
Екшънът и безбройните каскади в изпълнение на петата мисия невъзможна се развиват на няколко континента. На Итън Хоук (Том Круз) е възложена нова задача, която само той може да изпълни. Трябва да се попречи на Синдиката, бързоразвиваща се престъпна организация с добре обучени специални агенти, да постигне своята цел. А тя е да се установи нов световен ред посредством нарастваща вълна от терористични атаки. Итън събира екипа си и се съюзява с Илса Фауст (Ребека Фъргюсън). Тя е бивш британски агент, която може и да се окаже член на тази престъпна организация, изправяйки се пред най-невъзможната си мисия до момента.
Пред Итън и екипа му стои най-невъзможната мисия досега - да изкоренят Синдиката, който по нищо не отстъпва на хората на Итън от Отряда на Агенцията за невъзможни мисии. Престъпната организация има и едно предимство - внедрила е свои хора навсякъде и Итън не може да има доверие на никого. От друга страна героят на Том Круз е преследван и от различни организации и структури на властта. Ново лице в „Мисията невъзможна“ е героят на Алек Болдуин, който обаче е от противоположния лагер като представител на правителството. Това е битка за оцеляване. Ще спечелят по-добрите, а победените ще бъдат изличени завинаги от лицето на Земята.
Световната премиера на филма бе преди седмица във Виенската опера,  където Том Круз, режисьорът и част от актьорския състав бяха специалните гости.