Първият домакински мач на „Дунав“ срещу „Литекс 2“ от новото първенство на „Б“ група днес ще е и любопитен треньорски дуел на двама души, които са работили някога заедно.
38-годишният наставник на русенския тим Веселин Великов има мачове като футболист под ръководството на сегашния си ловешки колега Стамен Белчев. После Веско бе и помощник на 46-годишния хасковлия Белчев в спортно-техническия щаб на „Любимец“. След като управата на клуба от едноименния град освободи Белчев, функциите на старши треньор бяха поети от Великов. 
Дали двамата се познават толкова добре като футболна стратегия и тактика? Могат ли да се изненадат с нещо?
„Аз съм наясно с методиката на Белчев и по принцип знам какво иска от отборите, които ръководи. Всеки специалист обаче винаги може да заложи на изненадващ ход. Ще видим! Пътувах миналата неделя до Ловеч, за да гледам мача „Литекс 2“-“Добруджа“, така че имам достатъчно впечатления от играта на нашия съперник днес. Не знам кои играчи от първия отбор на ловчанския клуб ще излязат на Градския стадион, но които и да са те, ние трябва да победим. Длъжни сме да го направим, защото съм убеден, че сме по-добрият отбор“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов. 
Той призова русенци да подкрепят сериозно отбора в първия му домакински мач. 
„Прогнозата е, че времето ще е хубаво, така че заповядайте на Градския стадион!“, заяви Великов.
А вече е сигурно - Георги Чакъров ще бъде извън групата. Великов вярва, че той ще се възстанови до мача от третия кръг, когато дунавци ще гостуват на „Нефтохимик“. Затова пък „Дунав“ ще има в редиците си днес централния защитник Михаил Милчев, който се чувства доста по-добре. 
Мачът „Дунав“-“Литекс 2“ ще започне в 18 часа. Билетът ще струва 3 лева. Ще се продават и абонаментни карти за двубоите до края на първенството. Те ще са с цена от 45 лева.