8-годишната талантлива русенка Мира Пуйкова ще бъде първият гост в новата тв рубрика „Неочаквано през ваканцията“ в ефира на Българската национална телевизия. Поредицата започва на 3 август и ще се излъчва в понеделник и четвъртък от 10 ч в предаването „Денят започва с култура“. Повторенията са от 9 ч в събота и неделя. 
Автор и водещ на рубриката е Драгомир Драганов, идеята е зрителите да се запознаят с млади таланти, които са прославяли страната ни на национални и международни конкурси. Поводът е предстоящата детска Евровизия в България. 
Драго Драганов и неговият екранен партньор Мартин Йорданов от Бургас са поканили Мира да открие предаването и да разкаже за своите изяви и предпочитания. Малката русенка е солистка на детска вокална група „Слънце“ и вече е пожънала куп отличия. Пред тв зрителите на БНТ Мира ще представи песните „На купон“ /спечелила приза на Световната музикална асоциация WAFA/ и „Ваканция“ на Светослав Лобошки и Хайгашод Агасян. Автор на двата текста е русенката Анета Мутафова.