Докато Ерик Почански се вреди за втория отбор на „Лудогорец“, ръководството на разградския клуб подписа договор с поредния бразилец. Простата аритметика показва, че освен на останалите чужденци „орлите“ ще разчитат вече на 8 „кариоки“ - почти на цял отбор! Както гласи една от последните шеги по този повод, най-добре ще е отборът да се изнесе направо в Страната на кафето и да се хвърли за участие в местния шампионат „Паулиста“.
С тези бразилци „Лудогорец“ най-вероятно пак ще стане шампион на България и ще обезсмисли напълно родното първенство. Намеренията нататък са ясни - нова засилка за място в групите на Шампионската лига, повече победи и милионни приходи от наградния фонд на УЕФА.
Пак ще ви натрия носа и ще вървим парадно в Европа, демонстрира клубният собственик Кирил Домусчиев. 
Само че това его ще е пагубно за българския футбол. Първо, момчета като Почански никога няма да хванат ръка в първия отбор на „Лудогорец“. Ще тренират за здраве с наивната надежда, че някой ще ги забележи в продължение на няколко сезона, ще се навъртят годинки като „поддържаща трупа“ и накрая ще тръгнат да спасяват след дъжд качулка кариерите си в други отбори. Те просто нямат никакви шансове в конкуренцията на доведените за европейски мачове срещу милиони евро чужденци. Да се чуди човек защо тогава в Разград тръбят, че създават академия с български суперталанти!
А и Петев да му мисли, като прави списък с футболистите за националния отбор. Ще повика Владислав Стоянов, Светльо Дяков и най-много Мишо Александров, но другите от „Лудогорец“ не му вършат работа, защото играят все напред и са все чужденци.
Е, и каква е ползата тогава от силен бразилски „Лудогорец“ у нас?