„Токът в квартал „Чародейка“ пак спря! Това си е направо безобразие!“ - така изля възмущението си на редакционния телефон на „Утро“ русенецът Тодор Бонев, който се обади, за да каже, че за пореден път вчера електрозахранването е било прекъснато. Напоследък това става постоянно - спира за кратко, но често, има дни, когато подобни „премигвания“ са по 5-6 пъти дневно, каза Бонев, който има фирма за изработка на метални изделия и всяко спиране на тока вади от ритъм цялото производство.
Неговата собствена драма обаче не се изчерпва с края на работния ден. След като свърши работа Бонев се прибира в дома си в село Николово, а там синкопираното подаване на ел. енергия е ежедневие от около два месеца. Няма спасение! - възкликва мъжът, който все пак се надява скоро някой да сложи край на този кошмар, който впрочем най-вероятно е по една и също причина и в квартала, и в близкото село. 
Специално за Николово сме направили каквото е по силите ни, каза кметът на селото Марийка Генова. Тя е внесла събраната подписка с искането на своите съселяни да се реши веднъж завинаги проблемът, запознала е с драмата и кмета на Община Русе Пламен Стоилов, и председателя на Общинския съвет Васил Пенчев, изпратила е  жалба до „Енерго Про“. Оттам я поканили на разговор, за да й обяснят, че в момента се почиства трасето, а освен това трябва и да се възстанови откраднат кабел.
Очевидно става дума за инвестиции, смята Генова, която припомня, че миналата година Мартен и Сандрово също имали подобна мъка с електричеството. Тя получила уверение, че до септември всички пречки за редовното захранване с ток ще бъдат отстранени. Но все пак се надява това да стане по-рано, защото „сума компютри, хладилници, фризери и друга техника на хората в селото се съсипа заради внезапните прекъсвания“, оплака се кметицата.