6 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим и изплащане на 35 000 лева обезщетение е наказанието на 57-годишния беленчанин Антон Черкезов, който опитал да отмъсти за убийството на брат си по старозаветния начин - око за око, кръв за кръв. На мушката му застанал Пламен Мустаков, който погубил преди 30 години брат му. Заради това Мустаков отнесъл безброй пробождания с нож, след които бил на ръба между живота и смъртта.
Присъдата на Русенския окръжен съд бе потвърдена и на втора инстанция от Апелативния съд във Велико Търново. До оспорването й се стигна след протест на Русенската окръжна прокуратура, според която престъпникът трябва да получи по-сурово наказание.
Отмъщението се разиграло около 12.30 часа на 3 май 2014 година в Бяла. Тогава пътищата на пияния Антон и убиеца Пламен, който излежал 17-годишна присъда, се пресекли. Антон преценил, че Пламен го гледа накриво и заради уловената във въздуха враждебност решил да действа крайно. Взел 23-сантиметровия си нож, който държал в каруцата и нападнал Пламен. Намушкал го незнайно колко пъти в гърдите, стомаха и шията. След като приключил с отколешния враг, си продължил по пътя. Отишъл в дома на свои познати, на които разказал какво е направил и им поискал чисти дрехи. Преоблякъл се и вероятно помислил, че случаят ще се потули.
В същото време Пламен берял душа, но имал късмет - минувачи го видели и повикали помощ на спешния телефон 112. Заради бързото му откриване и навременната лекарска намеса мъжът успял да пребори смъртта. И до днес обаче има болки в шията и изпитва стрес. Затова съдът го конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото.
Антон направи пълни самопризнания за стореното. Адвокатът му сметна, че присъдата, с която е наказан, е справедлива и не поиска втората инстанция да я намали. За адекватна я прецениха и съдиите. Магистратите във Велико Търново сметнаха, че Черкезов заслужава минималнoто по закон наказание заради чистото си съдебно минало, съпругата и трите си деца, разклатеното си здраве, както и че не е обществено опасен във висока степен. И макар да не бил провокиран от убиеца на брат си, той все пак не таял добри чувства към него, тъй като продължавал да живее нормално след изтърпяване на наказанието, а брат му го нямало, което съдът прецени за нормална човешка реакция.