Вълшебната феерия на мюзикъла ще омагьоса русенската публика в последния ден от юли. Тогава на сцената на Летния театър ще гастролира Старозагорската опера, която ще покаже своя култов спектакъл, пожънал оваци в много български градове, „Фантомите на мюзикъла“. 
Най-доброто от този жанр, който съчетава изяществото на класиката със забавния динамичен ритъм на музикалния оксиморон, ще покаже творческият екип. Той ще припомни на русенци най-разпознаваемите фрагменти от шедьоври: от „Уестсайдска история“ „Фантомът на операта“ и „Човекът от Ла Манча“ през „Вълшебникът от Оз“ до „Котките“, „Цигулар на покрива“ „Кабаре“ и „Коса“. 
Вечната тема за любовта ще бъде разказана под диригентството на композитора, известен и като джазов пианист Любомир Денев. Впрочем, завчера русенци станаха свидетели на световната премиера на неговата симфония „Класиката среща „Куин“, а ето че скоро ще имат удоволствието да го видят наживо. 
Музикалният спектакъл на Старозагорската опера е със специалното участие на известната певица Михаела Филева, а сред солистите блестят имената на Русалина Мочукова, Яница Нешева, Милен Шопов, Марк Фаулър и други. 
Билетите се продават в билетния център на ул.“Симеон Велики“ 6.