13-годишният пианист Николай Димитров, ученик в Националното училище по изкуствата, завоюва поредно международно отличие. Той стана носител на трета награда във възрастовата група от 11 до 15 години във второто издание на ENKOR Competition-Piano and Violin. Конкурсът се организира в немския град Дюселдорф и се провежда онлайн. Тази година най-сериозно е било участието на пианисти от САЩ, Канада и Австрия. Николай е единственият българин, отличен в тази възрастова група в международното състезание. Наградата той печели за своите изпълнения на Импромптю от Шуберт, Ноктюрно от Панчо Владигеров и „Порив“ от Шуман. 
Ученикът на преподавателката Даниела Кюркчиева получи дипломата си от ENKOR буквално дни, след като завърши участието си като стипендиант на Международната музикална академия „Алегра“ в класа на световноизвестното дуо Аглика Генова-Любен Димитров. Дипломата пристигна по електронната поща като поредно заслужено признание за Николай. 
Сега 13-годишният пианист се готви за участие в международна академия по пиано в Гърция. Тя започва в средата на август и продължава до края на месеца. Там младият русенец ще работи с преподаватели от цял свят. Освен новите познания и умения, които ще натрупа, той ще има и свои изяви - индивидуално и като дуо с Йоана Делимаркова.