Едно евро, вложено в масовия спорт, пести едно евро за здравеопазвате и това е една от най-умните инвестиции в човека. Около този извод са се обединили участниците в Световните медицински игри, приключили в ирландския град Лимерик късно в неделя, които наред със състезанията участваха и в научна конференция за ролята на медикаментите в спорта.
Сред най-добре представилите се на игрите медици бе д-р Надя Друмева. Към шестте медала в скоковете на дължина и височина, бягането на 400 и 1500 метра тласкането на гюле и петобоя, за които „Утро“ вчера съобщи, личната лекарка от Бяла добави още два - сребро от щафетата 4х100 метра, спечелено със съотборнички от Франция, Полша и Германия, и бронз от бягането на 800 метра. Така най-спортуващата лекарка в Русенско се връща у нас с 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови отличия.
Голяма заслуга за поредните й успехи има доайенът на спортната медицина в Бяла д-р Александър Александров.
Имах разтежение на сухожилие и мислех, че няма да мога да участвам на игрите в Лимерик, но д-р Александров успя да ме възстанови от травмата и благодарение на опита и професионализма му успях не само да се състезавам, а и да запиша добри постижения, казва д-р Друмева.