Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков подходи с умерен оптимизъм след тегленето на жребия за новия сезон във В група и заяви, че едва ли клубът ще започне да доминира на Югозапад още от самото начало.

Бившият национален селекционер също така съобщи, че селекцията на "червените" все още е отворен процес, а отборът на Христо Янев вече е в Тетевен за поредния етап от лятната подготовка.

"Даваме си сметка, че интересът към ЦСКА в частност е огромен. Видяхте в първия кръг срещу кого ще играем и вече започваме подготовката за първия мач", коментира Марков, цитиран от Гонг.

"Не вярвам, че ЦСКА ще започне много силно в началото на първенството. Ние имаме нужда от едни силни игри, естествено и победи, за да вземе ЦСКА лидерската позиция, което ще гарантира влизане в Б група."

"Отборът тази сутрин замина за Тетевен, това е поредната част от подготовката. Колкото до селекцията, тя още не е приключила. Стремим се да привлечем още няколко състезатели, друг е въпросът дали те ще изпълнят поетите към нас ангажименти."

"Ние обсъждахме обезпечаването на организацията на двубоите с колегите от другите клубове. Българският футболен съюз със съответните представители поставиха тези въпроси пред отборите. Когато има по-голяма яснота, ситуацията ще бъде дискутирана. БФС администрира както професионалния, така аматьорския футбол у нас."

Шефът на "армейците" категорично отхвърли варианта да се търсят споразумения с другите участници във В група техните домакинства да се състоят на "Българска армия". "Не можем да имаме подобни договорки и вероятно няма и да имаме. Нашата цел е да покажем новото лице на ЦСКА както на "Българска армия", така и в гостуванията ни. Искаме да привличаме фенска маса, така че нямаме никакъв интерес бъдещите мачове да се провеждат по такъв начин."

"Част от треньорите от ДЮШ школа все още са в отпуска и ще ги изчакаме да се върнат, за да дискутираме с тях бъдещето. Тогава ще се вземат съответните решения относно ДЮШ."

"Идеята е след като бъде формирано новото дружество, да се стигне до продължаване дейността на ЦСКА", допълни Марков.