Футболистите на „Дунав“ тръгнаха с летящ старт в „Б“ група. Русенският дебютант победи „Лудогорец 2“ в Разград с 3:2 при това без без контузените Михаил Милчев и Георги Чакъров. Милчев излезе да загрява леко на почивката, а Чакъров така и не бе в строя. 
Дунавци поведоха в 19-а минута с гол на Юлиян Ненов. Юношата на ЦСКА стреля от около 25 метра и вратарят Аргилашки успя само да изгледа как топката влиза в долния ляв ъгъл. Ужилените домакини изравниха 3 минути по-късно чрез национала Михаил Александров, който се възползва от разбъркване. 
Петър Патев, който излезе като титуляр до Мартин Ковачев, направи 2:1 след удар с глава. Той изпревари Аргилашки при центриране и не му остави никакви шансове.  
Равенството бе възстановено в 71-а минута. Тогава се разписа голмайсторът на „Б“ група през миналия сезон Янаки Смирнов, който преди две седмици отказа да премине в ЦСКА и се озова в Разград.
„Дунав“ заслужи успеха с попадение на влезлия като смяна Светослав Читаков, който матира Аргилашки след меле в наказателното поле - 3:2.
Към края на редовното време варненският съдия Драгомир Драгантов без малко да изпусне мача. Едва ли някой от ръководството на „Лудогорец“ му е диктувал какво да прави, но Драганов, подобно на други наши рефери, реши да се пише в услуга на „националната кауза“. Елитният уж рефер не спря играта, когато вратарят Мартин Луков и футболист на „Лудогорец 2“ останаха да лежат на земята след сериозен сблъсък и даде знак атаката на лудогорци да продължи. Вратата зейна празна, но защитата на „Дунав“ успя да изчисти топката.
Бразилецът Витиня пък, който явно ще се пенсионира като дълбока резерва в „Лудогорец“, извърши брутален фаул в средата на терена, но се отърва само с жълт картон. Последва ново зверско нарушение срещу Парнаров, който бе изнесен на носилка и ново малодушно безмълвие на рефера.  
На 1 август „Дунав“ ще бъде домакин на „Литекс 2“. Мачът е от 18 часа. 
„Лудогорец 2“: Аргилашки, Попадиин, Петров, Витиня, Бонев, Любомиров (89 - Кирилов), Цвятков (82 - Д. Александров, М. Александров, Карамфилов (70 - Георгиев), Смирнов, Керчев.
„Дунав“ Русе: Луков, Парнаров, Ковачев, Атанасов, Патев, Димов, Лозев (90 - Петков), Раденцов, Будинов,  Колев (50 - Читаков), Ненов (87 - Димитров).