Огладнял рецидивист решил да обикаля покривите на блокове с надеждата да свие трите метални тв антени. Така на 22 декември миналата година осем пъти осъжданият мъж се качил на бл.“Вела Пискова“ в квартал „Възраждане“, където не открил търсените антени, но пък имало доста кабели. Рецидивистът срязал жиците, но скоро се оказал преследван като в холивудски екшън.
„Металотърсачът“ започнал да реже наред къде-що види кабели и с това прекъснал телевизията на живеещите в блока. След вълна от оплаквания до кабелния оператор екип на „Нетуоркс“ веднага отишъл на място да види на какво се дължи проблемът. Двама техници се качили на покрива и видели, че кабелите са отрязани. Докато отстранявали аварията обаче забелязали, че на същия покрив, но над съседния вход има мъж, който реже и прибира кабели в раницата си. Рецидивистът видял, че е разкрит и започнал да бяга, а техниците се спуснали по петите му. Опитният престъпник успял да влезе през съседния вход и заключил след себе си. Тогава единият от техниците се върнал по пътя, по който се качил на покрива, а колегата му останал на покрива, за да го направлява накъде се измъква беглецът. 
Крадецът бил застигнат на ъгъла на бл.“Неофит Рилски“, където служителят на „Нетуъркс“ успял да го снима с мобилния си телефон. Свидетел на преследването станала служителка във фризьорски салон наблизо, която разпознала в бягащия свой клиент. После се обадила на управителя на „Нетуоркс“ и му казала как се казва мъжът, когото неговият служител гони. В крайна сметка крадецът успял да избяга и да продаде кабелите, но не след дълго обаче полицията стигнала до него и той за пореден път се изправи пред съда.
За отмъкнатите 100 метра кабели на стойност 60 лева закоравелият престъпник направи пълни самопризнания и си издейства по-лека присъда. Така вместо 3 години ще трябва да изтърпи 2 години строг затвор и да плати 60 лева на кабелния оператор. Присъдата може да се обжалва.