Шум от ревящи мотори, свистене на гуми и бясна скорост. На такъв фон прекарват вечерите си жителите на квартал „Здравец“, макар да се предполага, че след края на работния ден хората имат право да се отдадат на спокойствие и почивка.  
„От почти две години булевард „Липник“ е арена на състезания с бясна скорост - над 100 км/час. Трудно е да се опише ситуацията в района на кръстовището до блок „Олимп“ до към 7 сутринта. Шумът от ревящите мотори и автомобили е непоносим, поради което е невъзможно да се спи почти през цялата нощ. А на следващия ден юнаците с въпросните мотори и леки коли отмарят вкъщи или разпускат по заведенията, а ние отиваме на работа след поредната безсънна нощ. Положението е вече нетърпимо“, сигнализира в „Утро“ Красимир Митев.
Той е наясно, че за справяне с подобни проблеми съществуват институции. Обръщал се е към тях не веднъж, но вече е вдигнал ръце от обяснения в чия компетенция е казусът и към кого трябва да се обърне.
„На неколкократните ми обаждания до дежурните в МВР, Пътна полиция и на телефон 112 ми се отговаряше, че Пътна полиция разполага само с 2 дежурни коли и не е в състояние да направи нищо по въпроса и ме съветваха да напиша жалба до Община Русе“, обяснява Митев. 
Общинската администрация обаче нито има радари, нито полицейски функции.
„Утро“ попита по официален ред колко са пътните полицаи на територията на общината. Повод за поисканата справка станаха честите сигнали от граждани за проблеми по улиците в града, както и неофициалната информация, че пътните полицаи са по-малко от броя на пръстите на двете ръце. Официалната справка сочи още, че към 21 юли 18 пътни полицаи са ангажирани в упражняването на контрол по безопасност на движението на територията на Община Русе. Като се има предвид, че служителите на реда работят на смени, ползват отпуски и излизат в болнични, съмненията, че ангажираните да следят за реда на пътя се броят на пръсти, не изглеждат безпочвени.
В официалния отговор от русенската дирекция на полицията се казва още, че в сектор „Пътна полиция“ са назначени общо 55 служители. 25 са щатните бройки в групата за организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност. 22-ма от тях са младши автоконтрольори.