Въпреки че има много уплашени хора, пострадали от пожара в "Борово" в няма. Местни жители споделят, че огнената стихия е причинена умишлено, съобщава Нова телевизия.

"Чух доста сериозен взрив през два блока. След него имаше 2-3 по-слаби. Единодушни сме със съседите, че на някого му е писнало от този склад и го е запалил", разказва мъж, живеещ в близо до горялата сграда.

Жителите на квартала нееднократно за подавали жалби в районната община с искане складът за суровини да бъде премахнат. Той се намира в непосредствена близост до детска площадка.

"Предполагаемата причина за пожара в столичния квартал "Борово" е умисъл. Складът е нееднократно проверяван от нас. Взривовете са в следствие на избухнали газови бутилки. Начинът, по-който е развит пожарът, говори за преднамерено запалване", коментира директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Силен взрив избухна в среднощна София. Експлозията е била в столичния квартал "Борово" на улица "Пчела", в района на 20 ДКЦ. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията и пожарната.