Маскиран остави два общински пазара без ток и електрическо захранване. Наглият крадец атакувал първо инсталацията за търговските маси на пазарчето „Олимп“, а след това и „Здравец Изток“.
Записите от охранителните камери показват, че маскираният е започнал акцията си на първото пазарче на 1 февруари в 3,37 часа. Цели 50 минути крадецът рязал с ножица кабелите, докато не оставил 14 търговски маси без ток и нощно осветление, а от 6 напълно измъкнал проводниците. 
След това бандитът атакувал и пазара в „Здравец Изток“. Там по същия сценарий започнал да реже кабелите, но предизвикал късо съединение. Въпреки това продължил акцията, но случаен минувач го видял и го подгонил. Крадецът избягал, но записите на охранителните камери показват как по-късно се връща на местопрестъплението, за да си прибере плячката, която очевидно е предназначена за предаване в пунктовете за вторични суровини.
Въпреки че не успял да довърши започнатото, грабителят оставил и този пазар без нощно осветление, а част от търговските маси - въобще без електрическо захранване.
Шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев благодари на гражданина, който се е намесил в „Здравец Изток“, защото в противен случай щетите са щели да бъдат много по-големи.
Наш екип вече обезопаси и частично възстанови част от най-необходимото захранване и полицията беше уведомена. От откраднатите кабели могат да се изкарат най-много 70-80 лева, а реалните щети са за над 2000 лева. В тези престъпления косвени съучастници са част от приемателните пунктове, които въпреки законовата забрана изкупуват кабели, възмущава се Кунчо Кунчев.
Крадецът се вижда добре на записите и има шанс да бъде заловен. Тогава ще използваме всички законови методи злосторникът да си получи заслуженото, казва още шефът на пазарите.