Необичаен подарък получиха учениците и преподавателите от Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ за 132-ата годишнина на училището. Неотдавна ученици от паралелките по изобразително изкуство в Националното училище по изкуствата подариха на своите връстници и приятели причудливите бели риби, които преди това радваха минувачите покрай Доходното здание. Красивите творби, сътворени през пролетта в уъркшоп със столичния арт център АЛОС, вече „плуват“ в зелените пространства на парка на гимназията по селско стопанство. 
Това е продължение на проекта „Отворени врати“, по който си партнираме с НУИ от доста време, обясни директорката на ПГСС Милена Досева. Преселването на композицията от впечатляващите бели риби в алеите с вековните дървета предизвика ентусиазъм и оживление и у авторите на композицията „Реката и градът“, и у техните приятели от Чифлика. Ученици от НУИ често гостуват при нас заедно с техните преподаватели, художниците Виргиния Пенчева, Мая Кубратова, Пламен Монев, продължи Милена Досева. По Гергьовден момичетата и момчетата от двете гимназии заедно се забавляваха и се люляха на гергьовските люлки, вързани в двора на ПГСС. 
Връзките с НУИ ни радват и създават хубави преживявания, като отварят нови територии за нашите ученици, които са носители на добри и ценни традиции и се подготвят за бъдещи фермери, ветеринари, хлебари и сладкари, казват от ПГСС.