Борислав Велков и Иван Драндийски са мениджърите на очакваната от десетилетия спортна зала „Булстрад Арена“. Двамата работят в екип от февруари 2011 година. Те са бивши управители на столичната „Арена Армеец“. Велков и Драндийски са мениджърски екип на спортна и развлекателна инфраструктура в България. През 2012 година специализират в Европейския институт за стратегическо и оперативно управление на зали и стадиони. С Борислав Велков разговаряхме часове преди официалното откриване на „Булстрад Арена“.

- Г-н Велков, настъпи моментът на дългоочакваното откриване на многофункционалата зала „Булстрад Арена“. Нека припомним какъв е нейният капацитет.
- Капацитетът на седящите места е 5100, които са на трибуната. Допълнително могат да се поставят седящи места под формата на столове при концертните изяви, както се случи снощи на концерта на Лили Иванова.
- Колко билета бяха закупени за първото събитие - концерта на примата на българската естрада Лили Иванова?
- Закупените билети са 4900. Имаме и гости във ВИП сектора, който е най-хубавият ВИП сектор в България.
- С какво се отличава той?
- На първо място се отличава с това, че има 6 луксозни ВИП-ложи плюс една президентска. Ложите са оборудвани със самостоятелни редове и места, които са изцяло отворени, със стъклени парапети и с абсолютна видимост към всяка точка на залата. Другото, което ни отличава е, че за първи път в зала и стадион в България има място - специално професионално пространство за щаба на всяко едно събитие. Както е известно, всяко събитие си има щаб, с комендант по сигурността - от там се извършва цялото видеонаблюдение, оповестяване, наблюдението на аудиториума, на околните външни пространства. Това също бихме могли да кажем, че е новост, тъй като за нас сигурността на хората е най-важното нещо в цялата ни стратегия за управление.
- Концертът на Лили Иванова беше кулминацията в програмата покрай тържественото откриване на залата. Освен с това на какво друго успяха да се насладят посетителите и какви други забавления предлага залата?
- Фокусът не беше само върху концерта на Лили Иванова, а върху целия ден. Отвън предложихме фън зона. Целият ден за нас беше важен и не разделяме по важност събитията. Искам да покажем на гражданите на Русе, че тази зала функционира като един цялостен и пълен механизъм.
- Вероятно през очите на хората залата представлява закрито пространство, в което могат да присъстват на концерти и да проследят спортни двубои. Какви други развлечения, освен тези, ще предложи „Булстрад Арена“?
- Освен концерти и спортни изяви ние ще имаме и доста изяви от типа на изложения. Залата може да се използва като изложбена площ, за различни видове коледни и други базари. Тоест не оставаме само в класическите спортни и концертни прояви. Ще търсим всякакви разнообразни формати - конгреси, събития, към които има интерес. Не забравяйте, че имаме две допълнителни тренировъчни зали, имаме конферентен център и пространство, което може да извършва много допълнителни услуги.
- А с търговски площи разполага ли залата? Ще има ли магазини?
- Магазини - не. Едно от нещата, които се наложи да направим докато завършвахме залата, бе ново проектиране, за да има достатъчно пространства за храни и напитки, така че когато хората дойдат тук, да прекарват повече време и да се чувствам по-добре. Отделно това са и допълнителни приходи.
- А има ли вече интерес от ресторантьори?
- Да. От откриването започна функционирането на всичките помещения, които са за храни и напитки. 
- Как смятате да привлечете интереса на аудиторията?
- Публика ще привлечем с добри събития, с отлично обслужване, с добри възможности хората да се чувстват в залата - така се привлича публика.
- А целевата ви група каква е?
- В целевата ни група естествено попадат хора от района, но и от Румъния и цялата страна, тъй като тук ще има международни събития, които ще привличат хора.
- Какви са най-смелите ви амбиции и професионални мечти по отношение на залата?
- Всички събития, които са позитивни за хората, за града, за генералния спонсор, който не споменахме досега - „Булстрад“. Изключителна чест е за нас, че такава голяма компания в национален мащаб застана зад нас. Така че всички събития, които са позитивни, са добре дошли в залата и, разбира се, които й носят приходи.
- Има ли вече спортни събития, които са в календара на залата?
- Да. На 25 ноември имаме квалификация за европейско първенство на женския национален отбор по баскетбол - срещата България-Гърция. Имаме световно по свободни танци. Договаряме още събития, така че залата по естествен път ще се сдобие с много спортни събития.
- Тоест, на 25 ноември ще бъде първото спортно събитие в „Булстрад Арена“?
- Точно така. Надяваме се, че и местният клуб „Дунав“ ще провежда част от мачовете си тук. Особено тези, които са на международно ниво.
- А вие ще продължите ли да управлявате залата?
- Да. Имаме договор за 5 години от момента на нейното откриване. От година и половина се занимаваме с довършителните дейности, консултации и всичко необходимо. 
- Тъй като сте управлявали и други подобни големи зали, може ли да направите сравнение между „Булстрад Арена“ и съоръженията, които сте ръководили преди това? По-трудно ли се случиха нещата тук в Русе?
- Не могат да се сравняват нещата. Единственото общо е, че всички зали в България на този етап са главно проектирани за спорт, тоест имат малко по-остаряла концепция. Благодарение на инвеститора, който ни даде пълна свобода, тук заедно с моя колега Иван Драндийски буквално за година и половина променихме изцяло функционалността на залата. Това е чудесно, все пак тя е започнала да се строи през 1982 година. Общо взето това беше един голям физкултурен салон, а сега е бизнес проект с големи амбиции. 
- Знае се, че някои части от залата могат да се местят...
- Да, трибуните са телескопични - те се отварят и затварят, така че залата може да променя своя капацитет. Тоест от класическо поле за спорт може да се промени на голямо пространство за концерт с правостоящи и седящи места.
- Може ли да издадете с кои изпълнители преговаряте за бъдещи изяви?
- С които преговаряме няма как да издам, такива са правилата в този бизнес. Тези, които ще изнесат концерти обаче, са публикувани на календара със събития.
- Не е тайна, че част от русенци не харесаха новото име на залата. Доскоро тя беше известна като „Арена Русе“ и това име се приемаше по-добре от сегашното „Булстрад Арена“. 
- Новото име е чудесно, най-вече заради факта, че имаме генерален спонсор зад нас, което ни дава съвсем различна перспектива по отношение на развитие и маркетинг на проекта. Предполагам, че на хората не им е харесало това, че в името отсъства „Русе“, но ако обърнат внимание отдолу под „Булстрад Арена“ пише „Русе-град на свободния дух“. Това показва и къде е залата, и какъв е духът на този град. И не на последно място - така е по цял свят. Който е генерален спонсор на дадено съоръжение, той ползва правата върху името. Смятаме, че това е първоначална реакция на русенци. Те ще се убедят, че когато залата им е популярна, добре позната в цяла България, това ще носи и ползи за града, все пак е в Русе.