Нов удар може да сполети Манчестър Юнайтед. След трагичното представяне през сезона, английският шампион може да бъде изоставен от една от звездите си.

Нападателят Робин ван Перси смята да си тръгне през лятото. Шокиращата новина е на авторитетното издание "Дейли Мейл".

Вестникът твърди, че холандецът още не може да се приспособи към живота в Манчестър и иска да се завърне в Лондон. Това го карало да обмисля завръщане на "Емирейтс" в Арсенал.

Ван Перси не се спогаждал и с мениджъра Дейвид Мойс, пише още изданието. Двамата дори имали спречкване наскоро и отношенията им били на точката на замръзване.

Всичко около холандеца обаче зависи от ситуацията с Уейн Рууни. Английският национал все още се дърпа да поднови договора си.

Нападателят е обвързан до лятото на 2015 г. Ако до края на този сезон не преподпише, ще бъде продаден, за да не бъде изпуснат впоследствие без пари.

Ако Рууни си тръгне, Ван Перси остава при всички положения, защото има доста по-дългосрочен договор от родения в Ливърпул негов партньор в атаката.

Ако се стигне до трансфер на "лалето", цената му ще е 15 млн. паунда. В такъв случай Арсен Венгер няма да се замисли да извади сумата и да пренебрегне правилото си да не взима играчи над 30-годишна възраст, прогнозира още "Дейли Мейл".

Чистката на Дейвид Мойс през лятото ще обхване още няколко играчи. Почти сигурни пътници са Рио Фърдинанд, Луиш Нани, Неманя Видич, Патрис Евра, Ашли Йънг и Антонио Валенсия.